Om Trine Boje Mortensen

Trine Boje Mortensen

“Henriks hjerne forstøver over væggen”. Jeg tror ikke, at det er ordret, men sådan husker jeg en af sætningerne i Jess Ørnsbos digtsamling “Børn”, som Pelle Gudmundsen-Holmgreen satte i musik en gang i midten af 80’erne. Dengang var jeg 15-16 år og sang i Radioens Pigekor. En del af koret skulle være med til uropførelsen af dette værk. Og det er muligt at Henriks hjerne forstøvede til lyden af klare pigesopraner, men i min hjerne skete noget andet; jeg fattede for alvor, hvor helt indlysende klart det er, at min egen tids musik siger mig noget. Kort tid efter var vi også med til at uropføre et værk af svenske Anders Eliasson, og der var min hjerne allerede åbnet på vid gab for min tids musik. Min musik.

Det kommer selvfølgelig ikke helt ud af ingenting. Jeg er vokset op i et hjem med klaver, og blandt min mors yndlingskomponister var en del, der også var aktive i det 20. århundrede: Stravinsky, Sjostakovitj, Britten og Carl Nielsen f.eks. Og så spillede hun selv klaver, og havde f.eks. spillet Bernhard Lewkovitch da hun var ung. Min barndoms aftener bestod af klavertoner; først Hanon-øvelser og så Ravel, Debussy, Chopin, Bach, Schubert, Beethoven, mens jeg lå i min seng og faldt i søvn. Jeg har meget at takke min mor for – og musikken er en stor del af det.

Efter Pelle Gudmundsen-Holmgreens “Børn” begyndte jeg at gå til koncerter med ny musik. Da jeg var 18 meldte jeg mig ind i det nu hedengangne DUT og få år derefter begyndte jeg som freelancer på DRs P2 i programmet “Lyt til Nyt”. Der arbejdede jeg i næsten 18 år med ny dansk og international musik.

Jeg har arbejdet fem år på Bezzerwizzer, det danske quiz-spil, som redaktør. Fra 2014 har jeg arbejdet som Promotion Manager hos Wilhelm Hansen Musikforlag, med den nye danske musik, som jeg elsker.

Og jeg er med til at arrangere foredrag i Copenhagen Skeptics in the Pub!

Og derudover kan jeg lide bøger, film, fantasy, sci-fi, kager, svampe, løbeture, heste, bøger, gadgets, bøger, kager, fossiler og min familie.

Kontakt: tbm@firkant.net

2 tanker om "Om Trine Boje Mortensen"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *